Heves dinnyés lány

2013.12.13. 08:33

image_1386919507.jpg_1536x2048

A nemrég még csődben lévő Heves mára vidáman néz a jövőbe. Kifizettük az adósságát és mindenki megúszta, aki a helyzetet előidézte. Mielőtt megkérdeznék, hogy miért mondom, hogy kifizettük, elmondom, hogy az állam vállalta át a régi és az új adósságot is, amibe meg mi tesszük a pénzt, mindannyian. Ez csak tény, nem politika. Nagyon jó döntést hozott a városvezetés, amikor a már-már elfeledett régebben Heves jelképének tekintett testes lánykát (fiatalasszonyt? - rövid haj) elhozta a tsz iroda udvarból és méltó helyre, a polgármesteri hivatal elé állította - Ez automatikus magamtól jövő elképzelés volt, mert így gondolkodom. Valójában Molnár Sándor állta az áthelyezés és restaurálás költségét, mintegy 1,5mFt-ot. Amit megköszönhet neki mindenki. A Dinnyés Lány alkotója Janzer Frigyes, megérdemli, hogy megemlítsük a nevét. 1984-ben készült és már akkor is az emberek adátk össze rá a pénzt.

Ezzel együtt meg is tisztították. Úgy nézem bronzból készült és szépen csillog-villog. Ez különben nem szobor, hanem plasztika, mert belül üreges. Ha nem lenne üreges, akkor mozdítani sem lehetne illetve ekkora méretű szobrok már csak üregesben léteznek, főleg fémből. A képen jól megfigyelhető a szobor egyik jellegzetessége: fényképezés hatására a szobor mellett kémény képződik. 

Nézze meg mindenki, aki arra jár, remélem megint jelkép lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://erdotelek.blog.hu/api/trackback/id/tr255689298

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása