Nagyon örülünk, hogy annyi kínlódás után végre kisebb-nagyobb nehézségek árán elkészült a szennyvízhálózat. Nagy szükség van rá. Mindenki érdeke. Azt mondom megérte a türelmet. Külön szuper, hogy nem kellett közműfejlesztésit fizetni, illetve aki fizetett, az visszakapta. 

Csak 1-2 dolog van, amiről beszélni kell:

1. A helyreállítás módja és minősége. Sok helyen megújultak az útburkolatok, valóban odafigyeléssel, később a megsüllyedt részekhez visszatérve és kijavítva készültek el az utak. Különösen örömteli, hogy sok helyen sokkal jobb lett a helyzet, mint volt pl. a Kossuth utcában. Vannak más helyek, ahol ki tudja miért a burkolatot elfelejtették helyreállítani. Illetve sikerült a megfelelő helyen kb 50 m hosszan. A többit otthagyták. A járda szintje kb 10 cenitvel magasabban van, mint az út, így az autók kerekeit könnyen kivágja a beton, amire több példa is volt. Egy ilyen hely a Szent István utca. Erről elfeledkezett a beruházó. Tényleg érthetetlen, hogy miért. Jó lenne választ kapni, hogy ez volt-e a terv és ha nem ez volt, akkor mi történt. Ha ez volt a terv miért pont ez. Azt hiszem nem csak a Szent István u. van ilyen helyzetben és mások is várják a választ a kérdésben. 

2. A szennyvíz díja. Hogyan gondolják vajon, hogy az eddig is magasnak számító vízköbméter díjra kb rátesznek még egy kétszeres költséget, amivel komolyan emelik a rezsiköltséget. A díjak megyei szinten is a legmagasabbak közé tartoznak. Egerben ettől érzékelhetően kevesebbe kerül a víz. Valószínűleg ennek az lesz az eredménye, hogy az emberek ismét nem mérten fognak vizet venni. Amivel ugyanoda kerülünk, mint a beruházás előtt. Mi a terv arra az esetre, ha valaki nem tudja ezeket a dijakat fizetni. 

Választ nem várok, mert nem szokott válasz lenni. De belátható, hogy nem ártana tájékoztatást adni az ilyen kérdésekben. 

A bejegyzés trackback címe:

https://erdotelek.blog.hu/api/trackback/id/tr388189784

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása