Dinnyekopogtatási kézikönyv
2011.08.26. 11:10
Kitört az év csúcskánikulája, a Miniszahara a lábainknál hever. Nem mindenki tud vízpartra menekülni (tényleg miért nincs az alatkai tavak közül legalább egynél fürdési lehetőség?). Víz hiányában a helyi hűtés jöhet szóba, aminek az egyik legjobb módja a finom, édes dinnye majszolása. A dinnyetermesztésre Erdőteleknek kiváló adottságai vannak.
Az örök kínzó kérdés napjainkban még égetőbb: hogyan lehet finom dinnyére szert tenni, a lékelés ellehetetlenülésével. Emlékeim szerint a dinnyelékelés inkább csak megnyugtatás volt a vevőknek, mert egy alkalomra sem emlékszem, amikor ilyen miatt meghiúsult volna a vásárlás. A szezon kezdetén egyszerű a recept: vedd meg a legnagyobb dinnyét az biztosan jó. Augusztus vége felé ez már nem segít, mert egyrészt nincsenek olyan nagy dinnyék, másrészt ilyenkor már nagy dinnye is lehet rossz. Mit nézünk hát, ha vásárlunk. Az egyik legfontosabb a frissesség. Ezt könnyű megállapítani, mert a szárról való levágás helyén lévő heg mutatja, hogy mióta fonnyad a napon az áru. A friss dinnyénél még a mézgafolyás is megfigyelhető. A több napja leszedettnél, pedig már a szárcsonk se nagyon. Ok. Ezen túljutottunk. Jöhet a következő lépcső a kopogtatás. Erre sokféle megoldás van. vannak olyanok, akik azt mondják, hogy ez sem segít, mert a hangtól függetlenül lehet a dinnye bármilyen minőségű. Vicces és nagyon ráérő kutatók végére jártak a kérdésnek. Az eredményekről itt lehet bővebben olvasni. Szörnyen tanulságos kutatás folyt:)
Bréking!!!! Akinek androidos telefonja van, kezében tart egy dinnyeanalizáló készüléket. Irány a végtelen dinnyeföld!
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.